Dry needling

Een dry needling behandeling is effectief wanneer u last heeft van pijnlijke of stijve spieren. Heeft u last van langdurige stress, of een blessure, zijn uw spieren overbelast? Dan is de kans groot dat u spierknopen hebt ontwikkeld. Tijdens de behandeling worde deze knopen aangepakt en zorgen we ervoor dat u uw spieren weer kunt ontspannen. Na afloop van de behandelsessies is de pijn verminderd en de mobiliteit verbeterd.

Tijdens de dry needling behandeling wordt door uw therapeut op zoek gegaan naar de zogenaamde triggerpoints. Dit zijn kleine verkrampingen die pijn in de spier en in de nabijgelegen zenuwbanen en lichaamsdelen veroorzaken. Deze prikken we aan. Zo ontstaan er spiersamentrekkingen, de zogeheten LTR (local twitch response) waardoor de spieren ontspannen. Hierdoor wordt de spanning en pijn verminderd, of zelfs volledig verwijderd.

Medical Taping

Het Medical Taping Concept (MTC) is een tapemethode die een stabiliserende en stimulerende werking heeft op spieren en gewrichten. De tape ondersteunt en activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De elastische tape zorgt door een speciale manier van aanbrengen dat de huid lokaal wordt gelift, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen.

Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal. Door het genezingsproces op deze manier continu te ondersteunen wordt gezorgd voor een unieke langdurige behandeling.

Blessurepreventie

Voorkomen is beter dan genezen. Met u stellen wij een behandelplan op zodat niet alleen de gevolgen, maar ook de bron behandeld kan worden. Hierdoor komen de klachten minder snel terug. Doelgericht bewegen, sporten en zelf invloed uit kunnen oefenen dat is iets wat wij altijd samen met u proberen te bereiken. Naast het behandelen van uw klachten besteden wij veel aandacht aan het voorkomen van klachten. Wij vinden het belangrijk dat u ook na de behandelingen zelf de klachten kunt voorkomen.

Training en coaching

Heeft u persoonlijke doelen te behalen? Wilt u afvallen óf uw sportprestaties verbeteren? Wat de reden ook is; u bent niet tevreden zoals het nu gaat en er moet op sportief niveau iets veranderen. Onze personal trainer gaat u motiveren, begeleiden en trainen. Om het uiterste uit jezelf te halen om uw doelstellingen te bereiken. Vitaal worden en blijven is onze missie!

Sportmassage

Bij pijnklachten of blessures zorgt een sportmassage voor sneller herstel.
Door overbelasting kunnen de volgende reacties ontstaan; vermoeidheid, spierpijn, slechte doorbloeding, verhoogde spanning, stijfheid, kramp en vochtvorming. Een sportmassage kan er voor zorgen dat deze reacties verminderen of zelfs in zijn geheel weggaan. Sportmassage is een stevige massage om het lichaam weer in balans te brengen.

Doormiddel van diepe massagetechnieken waarbij bindweefsel wordt losgemaakt. Dit leidt tot herstel van het evenwicht in het lichaam. Sportmassage stimuleert de bloedcirculatie en de afvoer van afvalstoffen, pijnprikkels en vocht. Een sportmassage bevordert het spierherstel, waardoor pijnklachten afnemen en blessures worden voorkomen en u weer pijnvrij kan bewegen.