Naar de fysiotherapeut

Het kan zijn dat u van uw huisarts of specialist een verwijsbrief voor fysiotherapie hebt gekregen. Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Maar het is goed om te weten dat u ook rechtstreeks, dus zonder verwijzing, bij ons terecht kunt. Maak bij klachten direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten.

 

Afspraken bij de fysiotherapeut

Een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten duurt meestal tussen de 20 en 30 minuten. Hoe vaak u wordt behandeld is per klacht of blessure verschillend. Meestal gaat u één tot twee keer in de week naar de fysiotherapeut, indien de klachten complex van aard zijn kan dit zelfs drie per week zijn. Na een paar behandelingen kan de fysiotherapeut hier vaak wel een inschatting van maken.

;

1. De eerste afspraak

Het doel van de eerste afspraak is om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van uw klachten. De fysiotherapeut zal u daarom een aantal vragen stellen en lichamelijk onderzoeken. Aan de hand van deze gegevens wordt een diagnose gesteld en zal de fysiotherapeut in overleg een behandelingsplan voor stellen.

2. Diagnose en behandelplan

Aan de hand van uitkomsten van de eerste afspraak wordt een diagnose gesteld en zal de fysiotherapeut samen met u een behandelplan bespreken en na overeenstemming uitvoeren.

 

3. Behandeling

Om een zo optimaal mogelijk en blijvend resultaat te bereiken, is het belangrijk dat u zelf ook actief meewerkt aan het uitvoeren en realiseren van dit behandelplan door; adviezen en leefregels van de fysiotherapeut op te volgen.

 

4. Afronding

Na de laatste behandeling evalueert u samen met de fysiotherapeut het behandelingstraject. Van de fysiotherapeut krijgt u een advies mee dat gericht is op het preventief voorkomen van klachten in de toekomst.

 

Een afspraak maken

Wij proberen zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen, waarbij we rekening houden met uw klachten, zodat u bij de beste fysiotherapeut voor uw klacht wordt ingepland. Meestal kunt u binnen 24 uur terecht, vaak zelfs nog op dezelfde dag! In de meeste gevallen wordt u behandeld in onze praktijk. Bent u niet in staat om naar de praktijk te komen? Dan kunnen wij u ook aan huis behandelen. Hiervoor is wel een verwijzing van uw huisarts nodig.


Een eerste afspraak kunt u maken door:

N
het invullen van het contactformulier;
N
te bellen naar 06 41 94 59 73;
N
langs te komen bij ons op de praktijk.